Mörk chokladbrûlée med vinterhallon i vaniljmjölk och champagnegranité

Chokladcigarrer att dekorera med finns att köpa i chokladaffärer.

Mörk chokladbrûlée med vinterhallon i vaniljmjölk och champagnegranité

1. Sätt ugnen på 100°. Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Blanda socker och kakao. Koka upp mjölken och rör ihop den med socker- och kakaoblandningen. Häll blandningen på den smälta chokladen och låt svalna.
2. Vispa i grädde och äggulor och sila smeten. Fördela smeten i portionsskålar och tillaga mitt i ugnen ca 1 timme och 20 min tills brûléen preceis har stannat. Ställ kallt.
3. Granité: Mixa alla ingredienser i en mixer tills sockret löst sig. Frys i en form minst 3 timmar.
4. Vaniljmjölk: Skär en skåra i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull och tillsätt mjölk och socker. Koka upp under omrörning och låt svalna. Blanda ner yoghurten och lyft upp vaniljstången.
5. Vid servering: Mixa mjölken i mixer med is tills den är skummig och lite tjock. Strö råsocker på brûléen och bränn av med gasolbrännare. Dra med en gaffel på granitén tills du har en hög med is. Servera på kylda skedar. Lägg upp hallonen i små skålar och skeda över vaniljmjölk. Garnera med örtblad.

Recept från