4.74.74.74.74.7

Mörk choklad- och jordnötstryfflar passar både till påsk och till jul. Det är viktigt att använda osötad kondenserad mjölk; med den söta blir tryfflarna alldeles för söta.  

För 30 tryfflar:

Ingredienser

75 g smör
2,5 dl strösocker
1,25 dl kondenserad mjölk, osötad
3 dl minimarshmallows
1 dl jordnötssmör, crunchy
200 g choklad, mörk

Garnering:

1 dl jordnötter, finhackade
2 msk kakao

40 minuter + 1 timme i kylen + tid att stelna

Mörk choklad- och jordnötstryfflar – gör så här:

  1. Smält smöret i en stekpanna eller gryta. Blanda i socker och mjölk och låt koka upp under omrörning. Koka under omrörning ca 3 min. Låt smeten sjuda ca 10 min, tills den tjocknar. Rör om då och då.
  2. Ta pannan från värmen. Blanda i marshmallows och jordnötssmör. Bred ut tryffelsmeten i en form med bakplåtspapper. Täck med plastfolie och låt kallna i rumstemperatur, ca 1 timme.
  3. Hacka och smält chokladen i mikron eller över vattenbad.
  4. Forma tryffelsmeten till bollar. Doppa dem i chokladen, med hjälp av en gaffel, och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper. Strö över jordnötter eller pudra över kakao. Låt tryffeln stelna.
  5. Förvara tryfflarna i en plastburk med lock i kylen.
Fler recept med: Choklad, Godis