Morisk mandelsoppa

Vill du inleda sommarmåltiden med något spännande och annorlunda. Prova då den här goda mandelsoppan med arabiskt ursprung.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 vitt bröd - i skivor, kantskuret
  • 150 g sötmandel
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 7 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 0,5 dl vitt vin
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Rosta brödet ljust så att det torkar till. Dela det i bitar. Skålla, skala och rosta mandeln i torr stekpanna några minuter. 2.Mal mandeln i mandelkvarn.

  2. Mixa brödet med mandel och skalad vitlök, tillsätt olja, buljong, vin, vinäger, salt och peppar. Kyl soppan och servera den ur små skålar med halverade, urkärnade druvor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!