Morfars glögg

Min morfar gjorde egen glögg på sina båda apotek Elgen och Elefanten i Stockholm. Aromatisk tinktur är ett kryddextrakt som har sålts i över 60 år på apoteket. Det är väldigt koncentrerat, så överdosera inte! Kryddorna i tinkturen är kardemumma, nejlika, ingefära och kanel.
Allt om Mat
Foto: Matilda Lindeblad

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • 75 cl rödvin
  • 70 cl renat
  • 1,5 msk tinktur - aromatisk

Tillbehör

  • 1 nypa russin
  • 1 nypa sötmandlar - skalade

Gör så här

  1. Koka socker och vatten till en simmig lag, ca 5 min. Ta kastrullen från värmen och häll i rödvin och Renat. Smaka av med aromatisk tinktur.

  2. Häll upp glöggen på tre rena flaskor, helst med skruvkork. God att värma och dricka direkt men blir ännu godare med några års lagring, gärna fem år!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!