Mördegskakor med maräng

Dessa mördegskakor med maräng påminner i smak om klassikern jitterbugg, men är betydligt enklare att baka.

20 minuter + 10 minuter i frys + 30 minuter i ugn

Mördegskakor med maräng – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop mjöl, smör, socker och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulorna, arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 x 24 cm, med ett bakplåtspapper i botten. Ställ formen i frysen ca 10 min.
  3. Riv mandelmassan. Strö den över bottnen och grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min.
  4. Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under kraftig vispning. Blanda i vaniljpulvret.
  5. Sänk ugnsvärmen till 100°. Bred marängen över kakan och strö på kokosen. Grädda ytterligare ca 20 min, tills marängen stelnat. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor.

 

Recept från