Mördegsformar med kola- och chokladfyllning

Frasiga mördegsformar med kola- och chokladfyllning toppas med salta nötter. Supergott till kaffet på maten.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 äggula

Fyllning

  • 1,5 dl karamelliserad mjölk
  • 50 g choklad - mörk

Garnering

  • 2 msk pistaschnötter - skalade
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, smör, socker och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta till degen och låt den vila inlindad i plast i kylen ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 16 bitar. Tryck ut den i små smorda veckade formar, ca 4 cm i diameter. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt formarna kallna.

  3. Fyllning: Lägg den karamelliserade mjölken i en spritspåse utan tyll. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad.

  4. Spritsa den karamelliserade mjölken i formarna. Ringla över chokladen.

  5. Finhacka nötterna och blanda med flingsaltet. Strö blandningen över formarna och ställ dem kallt för att stelna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!