30 minuter + 30 minuter för degen att vila + 10 minuter i ugn
Mördegsformar med kola- och chokladfyllning – gör så här:
- Hacka ihop mjöl, smör, socker och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta till degen och låt den vila inlindad i plast i kylen ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 16 bitar. Tryck ut den i små smorda veckade formar, ca 4 cm i diameter. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt formarna kallna.
- Fyllning: Lägg den karamelliserade mjölken i en spritspåse utan tyll. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad.
- Spritsa den karamelliserade mjölken i formarna. Ringla över chokladen.
- Finhacka nötterna och blanda med flingsaltet. Strö blandningen över formarna och ställ dem kallt för att stelna.
Karamelliserad mjölk kallas även dulce de leche. Den finns i konservburk på bakhyllan.