Mor Brittas chokladkaka

En ljuvlig kladdighet som räddat många kalas.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g choklad - mörk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk konjak
  • 1,5 dl vetemjöl

Tillbehör

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret på medelvärme. Dra kastrullen från värmen. Lägg i chokladen, i mindre bitar. Låt stå ett par minuter, och rör sedan tills chokladen har smält och blandat sig med smöret.

  2. Vispa ägg och socker, gärna med elvisp, ett par minuter. Tillsätt konjaken.

  3. Vänd ner mjölet i äggsmeten med en slickepott.

  4. Blanda sedan chokladblandningen med äggsmeten med slickepotten.

  5. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm diameter. Häll i smeten.

  6. Grädda kakan i mitten av ugnen 11-12 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna ca 1 timme. Servera lättvispad grädde till och riv eventuellt över lite extra choklad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!