Mor Brittas chokladkaka
Ingredienser
- 100 g smör
- 100 g choklad - mörk
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 msk konjak
- 1,5 dl vetemjöl
Tillbehör
- grädde - lättvispad
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret på medelvärme. Dra kastrullen från värmen. Lägg i chokladen, i mindre bitar. Låt stå ett par minuter, och rör sedan tills chokladen har smält och blandat sig med smöret.
-
Vispa ägg och socker, gärna med elvisp, ett par minuter. Tillsätt konjaken.
-
Vänd ner mjölet i äggsmeten med en slickepott.
-
Blanda sedan chokladblandningen med äggsmeten med slickepotten.
-
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm diameter. Häll i smeten.
-
Grädda kakan i mitten av ugnen 11-12 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna ca 1 timme. Servera lättvispad grädde till och riv eventuellt över lite extra choklad.