00000

Tårtan består av sockerkaksbottnar med fyllning av hallonsylt, vaniljkräm och grädde och kläs med riktigt vit sockerdeg istället för marsipan. Tårtbottnarna, sockerdegen, rosorna, brudparet och tårtställningen kan köpas, respektive hyras av ett konditori.

För 70 person(er)

Ingredienser

1 botten, med diameter 35 cm
1 botten, med diameter 30 cm
1 botten, med diameter 24 cm
1 botten, med diameter 18 cm
6 dl hallonsylt
14 dl vaniljkräm, (Ekströms marsankräm för kokning)
7 dl grädde, vispad
4 l vispgrädde
2,5 kg pettinice, vit, (sockerdeg)
6 marsipanrosor
1 brudpar

1. Fyll tårtbottnarna på brickorna som hör till tårtställningen för när tårtorna är fyllda är de svåra att flytta. Skydda mot spill genom att sticka in smörpappersremsor runt tårtan.
Remsorna dras bort när tårtorna är dekorerade.
2. Börja med den största tårtbottnen delad i tre. Lägg den understa tårtbottnen på tårtbrickan med den gräddade ytan upp. Bred på ett tunt lager hallonsylt.
3. Lägg på nästa botten med den gräddade sidan ner. Bred på 1 1/2 cm vaniljkräm blandad med vispad grädde.
4. Lägg ett 3 cm lager vispad grädde ovanpå vaniljkrämen innan den tredje bottnen läggs överst. Stryk slutligen ett tunt lager grädde över och runt tårtan.
5. Kavla ut den smidiga sockerdegen till en 3 mm rundel som också räcker ner om kanten på tårtan. Rulla den över tårtan med hjälp av en kavel. Forma och skär bort överflöd.
6. Gör alla fyra tårtorna på samma sätt. Transportera dem varsin kartong till festlokalen.
7. Använd utstickaren att göra hål för ställningen på de tre största tårtorna. Skruva därefter ihop tårtställningen med tårtorna på. Ta god tid på dig och skruva ordentligt så att det blir stadigt. Dekorera till sist
med brudpar och rosor, de som hänger på kanten kan fästas med tandpetare.