00000

Det här receptet lagar Monica Helamb ofta när hon har gäster.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g filéad öring
1,5 tsk salt
1 krm peppar
0,5 dl ströbröd
1 msk smör
2,5 dl mellangrädde
1 msk citron pressad
0,75 dl dill hackad

Tillbehör:

citronskivor, nykokt mandelpotatis, tomatsallad och tunnbröd

1. Sätt ugnen på 225°. Salta, peppra och vänd fiskfiléerna i ströbröd. Smörj en ugnssäker form och lägg i fisken.
2. Häll grädde och citronsaft runt om fisken. Strö över hackad dill och stek i övre delen av ugnen, ca 20 min.
3. Servera med citron, mandelpotatis, tomatsallad med finhackad lök och citronvinägrett samt tunnbröd.

Fler recept med: Fest, Fisk, Huvudrätter - varmrätter