30 min + 15 min i ugnen
Monikas mandeltårta – gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Rita två rundlar, ca 22 cm, på bakplåtspapper lagda på plåtar. Smörj och mjöla dem lätt.
- Blanda mandel och socker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i mandelsockret. Bred ut smeten så jämnt som möjligt i cirklarna.
- Grädda bottnarna, en i taget, mitt i ugnen ca 15 min. Lossa bottnarna från papperet och låt kallna.
- Fyllning: Blanda äggulor, socker och mjölk i en kastrull. Låt sjuda till en tjock kräm under ständig omrörning. Ta kastrullen från plattan och rör ner det mjuka smöret i klickar under omrörning. Låt krämen svalna. Ställ den sedan i kylen för att stelna.
- Lägg ihop bottnarna med hälften av krämen emellan. Bred resten ovanpå. Strö över sockerpärlor och servera.