Monicas brytbröd

80 min + 12 min i ugn.
Bullar på parad, ett trevligt sätt att servera på. De har en mild smak med en ton av ost och bär.

1. Värm mjölken fingervarm, 37°. Smula jästen i en bunke och häll på lite av mjölken. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av mjölken, salt, olja, sirap, ost, tranbär och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop degen väl. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
2. Dela degen i 30 bitar. Forma dem till runda bullar. Lägg dem tätt intill varandra på en bakpappersklädd plåt. Det blir två längder. Jäs övertäckt ytterligare ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.

Recept från