Mockaparfait med kaffegelé

I frysen tappar kaffegelén sin vackra glans, så geléet bör göras ca 1 timme före serveringen. Parfaiten är perfekt i konsistensen efter 30 min i kyl.
Allt om Mat

Parfait

  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk espressopulver
  • 0,5 dl vatten

Kaffegelé

  • 3 gelatinblad
  • 3 msk espressopulver
  • 1,5 dl vatten
  • 0,75 dl strösocker

Tillbehör

  • 50 g mörk choklad - mörk riven

Gör så här

  1. 1.Dag

  2. Mockaparfait: Vispa äggulor och strösocker pösigt, gärna med elvisp. Vispa grädden.

  3. Lös espressopulvret i vattnet. Vänd ner kaffet i äggsmeten med en slickepott. Vänd sedan ner äggsmeten i grädden.

  4. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Jämna till ytan och täck med plastfolie. Ställ formen i frysen minst 8 timmar.

  5. Kaffegelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda espressopulver, vatten och socker i en liten kastrull. Värm på medelgod värme under omrörning, tills sockret smält.

  6. Lyft upp gelatinbladen och Rör om och låt dem smälta i kaffeblandningen. Ställ kastrullen i kallt vattenbad tills gelén kallnat utan att börja geléa sig.

  7. Ta parfaiten ur frysen och häll försiktigt på kaffeblandningen. Ställ den i kylen fram till servering. Efter ca 30 min är konsistensen på parfaiten perfekt. Ta den ur formen strax före servering. Garnera med riven choklad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!