00000

I frysen tappar kaffegelén sin vackra glans, så geléet bör göras ca 1 timme före serveringen. Parfaiten är perfekt i konsistensen efter 30 min i kyl.

För 8 person(er)

Ingredienser

Parfait:

5 äggulor
1 dl strösocker
5 dl vispgrädde
2 msk espressopulver
0,5 dl vatten

Kaffegelé:

3 gelatinblad
3 msk espressopulver
1,5 dl vatten
0,75 dl strösocker

Tillbehör

50 g mörk choklad, riven

1.Dag 1. Mockaparfait: Vispa äggulor och strösocker pösigt, gärna med elvisp. Vispa grädden.
2. Lös espressopulvret i vattnet.
Vänd ner kaffet i äggsmeten med en slickepott. Vänd sedan ner äggsmeten i grädden.
3. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Jämna till ytan och täck med plastfolie. Ställ formen i
frysen minst 8 timmar.
4. Kaffegelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Blanda espressopulver, vatten och socker i en liten kastrull.
Värm på medelgod värme under omrörning, tills sockret
smält.
5. Lyft upp gelatinbladen och
Rör om och låt dem smälta i kaffeblandningen.
Ställ kastrullen i kallt vattenbad tills gelén kallnat
utan att börja geléa sig.
6. Ta parfaiten ur frysen och häll försiktigt på kaffeblandningen.
Ställ den i kylen fram till servering. Efter ca 30 min är
konsistensen på parfaiten perfekt.
Ta den ur formen strax före servering. Garnera med riven
choklad.