Moas nyttiga bröd med rågkross och linfrö bakas med bikarbonat och behöver därför inte jäsa. Det är bara att röra ihop och grädda. Brödet är lika gott att servera som frukostbröd med olika slags pålägg eller som bröd till maten. Det går bra att frysa.
För 2 bröd
Ingredienser
6,5 dl
grahamsmjöl
1 dl
vetemjöl
2 dl
rågkross
2 dl
solroskärnor
1 dl
linfrö
2 tsk
salt
2 tsk
bikarbonat
2 dl
mörk sirap
1 l
filmjölk
Moas nyttiga bröd — gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
Häll degen i två smorda avlånga formar, ca 1 1/2 liter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.