Mjukt hällbröd


Mjukt hällbröd
 gräddas på baksten. Har du inte någon baksten kan brödet gräddas på het plåt något längre tid.
Malin Söderström
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl durumvetemjöl
  • 6 dl vetemjöl special - –7 dl (360–420 g)
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vatten och olja. Arbeta ner mjöl och salt. Arbeta degen smidig i hushållsassistent ca 15 min, tills degen släpper från kanterna.  Strö över lite mjöl och låt jäsa ca 1 timme.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i tio bitar. Forma dem till runda bollar. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 250° med en baksten på en plåt mitt i ugnen.

  3. Kavla ut eller platta ut degbollarna med händerna till rundlar, ca 15 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Grädda 1–2 rundlar i taget på bakstenen ca 7 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!