00000

Mjukt hällbröd
 gräddas på baksten. Har du inte någon baksten kan brödet gräddas på het plåt något längre tid.

För 10 bröd:

Ingredienser

50 g jäst
3 dl vatten
0,5 dl olivolja
1 dl durumvetemjöl
6 dl vetemjöl special, –7 dl (360–420 g)
1 tsk salt

40 minuter + 1 1/2 timme jäsning + 7 minuter i ugn

Mjukt hällbröd – gör så här:

  1. Rör ut jästen i vatten och olja. Arbeta ner mjöl och salt. Arbeta degen smidig i hushållsassistent ca 15 min, tills degen släpper från kanterna.  Strö över lite mjöl och låt jäsa ca 1 timme.
  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i tio bitar. Forma dem till runda bollar. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 250° med en baksten på en plåt mitt i ugnen.
  3. Kavla ut eller platta ut degbollarna med händerna till rundlar, ca 15 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Grädda 1–2 rundlar i taget på bakstenen ca 7 min. Låt svalna på galler.
Fler recept med: Bakning, Matbröd