Mjuk rotsakssallad med grön sås

Vi gjorde en mjuk sallad på kokta rotfrukter och serverade en syrlig grön sås till.

Mjuk rotsakssallad med grön sås

 

1. Skala och skär morötter och potatis i strimlor. Skala och skär palsternackorna i tärningar. Hacka löken.
2. Koka upp vatten, buljongtärningar och salt i en stor kastrull. Lägg i och koka först potatis och morotsstrimlorna 5 min till nästan genomkokta. Lägg i palsternackstärningar och lök, koka allt mjukt ca 5 min.
3. Sila upp rotfrukterna direkt och ta undan en deciliter buljong till dressingen (använd resten som buljong).
4. Grön sås:Mixa den hackade dillen med buljongen.
5. Tillsätt vinäger, vitlök, salt och slutligen olja droppvis under gång.
6. Servera såsen separat till rotsakerna, som är goda ljumma – värm dem ev i mikro.

Recept från