Mjuk rotsakssallad med grön sås

Vi gjorde en mjuk sallad på kokta rotfrukter och serverade en syrlig grön sås till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g potatisar - 6-7 st
  • 450 g morötter - 5-6 st
  • 350 g palsternackor - 2-3 st
  • 250 g gula lökar - 2-3 st
  • 2 l vatten - + 4 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk salt

Grön sås

  • 3 dl dill - färsk grovhackad
  • 1 dl buljong - från koket ovan
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Skala och skär morötter och potatis i strimlor. Skala och skär palsternackorna i tärningar. Hacka löken.

  2. Koka upp vatten, buljongtärningar och salt i en stor kastrull. Lägg i och koka först potatis och morotsstrimlorna 5 min till nästan genomkokta. Lägg i palsternackstärningar och lök, koka allt mjukt ca 5 min.

  3. Sila upp rotfrukterna direkt och ta undan en deciliter buljong till dressingen (använd resten som buljong).

  4. Grön sås:Mixa den hackade dillen med buljongen.

  5. Tillsätt vinäger, vitlök, salt och slutligen olja droppvis under gång.

  6. Servera såsen separat till rotsakerna, som är goda ljumma – värm dem ev i mikro.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!