Mjuk pepparkaka

Recept på mjuk pepparkaka. Pepparkaka och getost – vem kunde ana att det skulle vara så gott tillsammans. Passar utmärkt till varma glögg!

1 timme

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Vispa upp ägget och blanda ner det samt mjölken och grädden i de torra ingredienserna. Rör ner smöret.
  3. Häll smeten i en väl smord och bröad avlång form, ca 1 1/2 liter. Grädda ca 40 minuter eller tills kakan är genomgräddad, känn med sticka.
  4. Låt svalna något i formen innan den stjälps upp. Höj värmen till 225°.
  5. Skär 6 tjocka skivor (2 cm) av pepparkakan som sedan skärs i två knubbiga bitar vardera. Resten av pepparkakan går säkert åt till te eller kaffe.
  6. Smula över chèvreosten och strö över lingon. Gratinera högt upp i ugnen 3-5 minuter eller tills osten fått fin färg. Lägg på en valnöt och servera genast.

Recept från