Mjölkfri chokladkola

Recept på laktosfri chokladkola. En liten sats kola som snabbt blir färdig. Den passar bra att göra med mjölkfritt margarin  för den som är allergisk mot mjölkproteiner.
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 50 g margarin - mjölkfritt
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 msk vetemjöl - eller Maizena majsstärkelse
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl sirap - ljus

Gör så här

  1. Rör samman ingredienserna i en liten kastrull. Låt koka upp och rör slätt.

  2. Gör kulprovet efter 5-8 min dvs häll en tesked av kolasmeten i ett glas med riktigt kallt vatten. Häll av vattnet efter ca 2 min. När kolasmeten går att forma till en kula är kolan klar. Häll upp den på smörgås- eller bakplåtspapper.

  3. Ställ kolan svalt. Skär kolan i bitar när den svalnat något. Obs! Låt den inte kallna helt, då blir det svårt att skära i bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!