Mjölkchokladtryffel med fikon och apelsin

Recept på mjölkchokladtryffel med fikon och apelsin. Snabbt och enkelt godis. Kokos, apelsin och fikon är en god kombination – mjölkchoklad gör den inte sämre.
Recept på mjölkchokladtryffel med fikon och apelsin.
Recept på mjölkchokladtryffel med fikon och apelsin. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 150 g mjölkchoklad
  • 4 fikon - mjuka, torkade
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk apelsinskal - rivet
  • 1 msk apelsin - pressad
  • 0,5 dl kokosflarn - rostade

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Ta bort skaften på ­fikonen och skär dem i små bitar.

  2. Värm grädden med apelsinskal och -saft och fikon i en liten kastrull. Blanda ner chokladen och rör om försiktigt tills chokladen smält.

  3. Häll upp i en liten form, ca 10 x 15 cm. Strö över kokosen och ställ i kyl ca 6 timmar eller ca 30 min i frys. Skär i rutor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!