Mjölkchokladrutor med hallon

Recept på mjölkchokladrutor bakade i långpanna, toppade med hallon. Vill du frysa in kakan, vänta då med att ringla över choklad och strö på hallon till strax före servering.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 100 g mjölkchoklad - + 100 g
  • 4 ägg
  • 2,5 dl farinsocker
  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g hallon

Garnering

  • hallon
  • blommor och blad - ätbara, obesprutade t ex blad från hallonbusken och pelargoner, rosor, gurkört

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och 100 g choklad på svag värme i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i smeten och rör i chokladsmöret.

  2. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 20 x 25 cm. Strö över hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.

  3. Smält 100 g choklad i mikron eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakan. Låt stelna innan kakan skärs i rutor. Garnera rutorna med hallon, blommor och blad vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!