4.14.14.14.14.1

Recept på mjölkchokladrutor bakade i långpanna, toppade med hallon. Vill du frysa in kakan, vänta då med att ringla över choklad och strö på hallon till strax före servering.

För 20 rutor:

Ingredienser

200 g smör
100 + 100 g mjölkchoklad
4 ägg
2,5 dl farinsocker
5 dl vetemjöl, (300 g)
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
150 g hallon

Garnering:

hallon
blommor och blad, ätbara, obesprutade t ex blad från hallonbusken och pelargoner, rosor, gurkört

15 minuter + 15 minuter i ugn

Mjölkchokladrutor med hallon – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och 100 g choklad på svag värme i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i smeten och rör i chokladsmöret.
  2. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 20 x 25 cm. Strö över hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.
  3. Smält 100 g choklad i mikron eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakan. Låt stelna innan kakan skärs i rutor. Garnera rutorna med hallon, blommor och blad vid servering.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar