00000

Mjölkchokladpannacotta med apelsingelé bildar en klassisk och god ­smakkombination.

För 8 personer:

Ingredienser

2 gelatinblad
150 g mjölkchoklad
0,5 vaniljstång
5 dl vispgrädde

Apelsingelé:

3 gelatinblad
1,5 dl apelsinjuice, konc
1,5 dl vatten
1 msk strösocker
3 dl Cointreau, eller Grand Marnier

Garnering:

1 dl pistaschnötter, skalade
1 dl strösocker

30 minuter + 8  timmar i kyl

Mjölkchokladpannacotta med apelsingelé – gör så här:

  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Hacka chokladen och lägg den i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i kastrullen och häll på grädden.
  2. Värm under omrörning så att chokladen smälter. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i chokladblandningen. Ta upp vaniljstången. Låt svalna något in­nan pannacottan hälls i glas. Ställ i kylen för att stelna 8 timmar.
  3. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda apelsinjuice, vatten och socker i en kastrull och värm på medeltemperatur. ­Tillsätt likör och gelatinblad och rör om tills ­gelatinet smält. Låt svalna. Häll gelén på cho-kladpannacottan. Låt stelna ca 30 min i kylen.
  4. Garnering: Grovhacka nötterna och lägg dem på ett bakplåtspapper. Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Häll sockret över nötterna och låt stelna. Strö nötter på ­gelén och servera.

Fler lyxiga desserter:

Fler recept med: Efterrätt och dessert