Mjölkchokladpannacotta med apelsingelé

Mjölkchokladpannacotta med apelsingelé bildar en klassisk och god ­smakkombination.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 150 g mjölkchoklad
  • 0,5 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde

Apelsingelé

  • 3 gelatinblad
  • 1,5 dl apelsinjuice - konc
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl Cointreau - eller Grand Marnier

Garnering

  • 1 dl pistaschnötter - skalade
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Hacka chokladen och lägg den i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i kastrullen och häll på grädden.

  2. Värm under omrörning så att chokladen smälter. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i chokladblandningen. Ta upp vaniljstången. Låt svalna något in­nan pannacottan hälls i glas. Ställ i kylen för att stelna 8 timmar.

  3. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda apelsinjuice, vatten och socker i en kastrull och värm på medeltemperatur. ­Tillsätt likör och gelatinblad och rör om tills ­gelatinet smält. Låt svalna. Häll gelén på cho-kladpannacottan. Låt stelna ca 30 min i kylen.

  4. Garnering: Grovhacka nötterna och lägg dem på ett bakplåtspapper. Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Häll sockret över nötterna och låt stelna. Strö nötter på ­gelén och servera.

Fler lyxiga desserter:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!