Mjölkchokladmousse med sötsalta mandlar och björnbär
Ingredienser
- 50 g mjölkchoklad
- 1 ägg
- 1 msk strösocker
- 0,5 msk kakao
- 0,5 msk rom - mörk
- 1 dl vispgrädde
- 12 björnbär
Mandel
- 12 sötmandlar
- 1 msk strösocker
- 1 krm flingsalt
Garnering
- björnbär
Gör så här
-
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i mikro eller över vattenbad.
-
Dela ägget. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa äggulan med socker, kakao och rom så att det blir pösigt. Vispa grädden fast. Blanda ner grädden och chokladen i äggulepöset. Vänd ner äggvitan.
-
Fördela björnbären i glas. Häll över moussen. Ställ glasen i kylen ca 3 timmar.
-
Mandel: Grovhacka mandeln. Rosta den i en stekpanna tills den fått fin färg. Strö över sockret och låt det smälta tills det får gyllenbrun färg. Häll upp mandeln på ett bakplåtspapper och strö över salt.
-
Strö mandeln över moussen och garnera med björnbär strax före servering.