4.44.44.44.44.4

Mjölkchokladmousse med sötsalta mandlar och björnbär är en luftig mousse som får smak av rom och som passar utmärkt tillsammans med syrliga björnbär.

För 4 personer:

Ingredienser

50 g mjölkchoklad
1 ägg
1 msk strösocker
0,5 msk kakao
0,5 msk mörk rom
1 dl vispgrädde
12 björnbär

Mandel:

12 sötmandlar
1 msk strösocker
1 krm flingsalt

Garnering:

björnbär

20 minuter + 3 timmar i kyl

Mjölkchokladmousse med sötsalta mandlar och björnbär – gör så här:

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i mikro eller över vattenbad.
  2. Dela ägget. Vispa äggvitan till fast skum. Vispa äggulan med socker, kakao och rom så att det blir pösigt. Vispa grädden fast. Blanda ner grädden och chokladen i äggulepöset. Vänd ner äggvitan.
  3. Fördela björnbären i glas. Häll över moussen. Ställ glasen i kylen ca 3 timmar.
  4. Mandel: Grovhacka mandeln. Rosta den i en stekpanna tills den fått fin färg. Strö över sockret och låt det smälta tills det får gyllenbrun färg. Häll upp mandeln på ett bakplåtspapper och strö över salt.
  5. Strö mandeln över moussen och garnera med björnbär strax före servering.
Fler recept med: Efterrätt och dessert