Mjölkchokladmousse i mördeg med rårörda hjortron

Barnsligt god dessert i portionsformar. Mördegsformarna, moussen och hjortronen – allt kan förberedas i god tid.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk vatten

chokladmousse

  • 100 g mörk choklad - (70%)
  • 100 g mjölkchoklad
  • 0,5 dl sirap - ljus
  • 3 äggulor
  • 3 dl vispgrädde

Rårörda hjortron

  • 300 g hjortron
  • 4 msk strösocker

Garnering

  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Hjortron: Blanda hjortron och socker. Låt stå i kylen ca 24 timmar.

  2. Tärna smöret och blanda med mjöl och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt äggula och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.

  3. Dela degen i åtta bitar och tryck ut dem i formar av metall eller porslin, ca 8 cm i diameter. Grädda formarna mitt i ugnen ca 10 min, tills degen fått fin färg. Låt formarna kallna.

  4. Mousse: Hacka mörk och ljus choklad. Smält den i mikrovågsugnen eller över vattenbad. Blanda choklad och sirap. Rör i äggulorna. Vispa grädden. Blanda choklad och grädde. Låt moussen stelna i kylen ca 2 timmar.

  5. Fördela moussen i mördegsformarna vid servering. Lägg på hjortron och garnera med mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!