Mjölkchokladkräm med lakrits och hallon

00000

Mjölkchokladkräm och lakrits är en klassiker på Island, där smakkombon är en stor favorit.

För 4 person(er)

Ingredienser

100 g mjölkchoklad
1 äggula rumsvarm
1 dl turkisk yoghurt rumsvarm
250 g hallon och/eller blåbär
4 krm lakritspulver eller -granulat
mynta

5 min + 1 timme i kylen

Mjölkchokladkräm med lakrits och hallon – gör så här:

  1. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör om så att all choklad smälter.  Rör ner äggula  och yoghurt och ställ in i kylen. Låt stå ca 1 timme  tills krämen kallnat.
  2. Skeda upp på assietter och servera med bär, lakritspulver och mynta.

Recept: Gunilla von Heland 

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Svenskt