Mjölkchokladkräm med frukthack och karamellnötter

Frukt, nötter och krämig choklad lyfter de naturliga smakerna i en tung stout.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 msk blåbär - torkade
  • 2 msk tranbär - torkade
  • 2 msk körsbär - torkade
  • 2 aprikoser - torkade
  • 2 fikon - torkade
  • 50 g guldnougat
  • 50 g choklad - (70 %) mörk
  • 1 msk konjak

Karamellnötter

  • 1 dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl jordnötter - torrostade
  • 0,5 dl cashewnötter

Mjölkchokladkräm

  • 150 g mjölkchoklad
  • 1,5 dl gräddfil

Gör så här

  1. Hacka de torkade bären och frukten. Hacka nougat och choklad. Blanda bär, frukt, nougat, choklad och konjak och ställ i kylen.

  2. Karamellnötter: Smält sockret på medelvärme i en stekpanna, gärna med släpplätt-beläggning. Tillsätt smöret när sockret smält och blivit ljusbrunt, rör inte utan skaka stekpannan så att smöret smälter. Blanda ner nötterna. Häll nötblandningen på ett bakplåtspapper. Låt kallna.

  3. Mjölkchokladkräm: Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugnen. Blanda snabbt ner gräddfilen. Ställ krämen i kylen där den kommer att stelna.

  4. Hacka karamellnötterna. Fördela chokladkrämen på tallrikar. Strö över frukthack och karamellnötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!