Mjölkchokladkladdkaka

Lite salt i kladdkakan ger en spännande och god brytning. Kakan är garnerad med ringlad choklad.

Vill du göra det riktigt enkelt för dig går det utmärkt med Fazers minutblock som kan smältas i påsen direkt i mikrovågsugnen och sedan spritsas på kakan.

20 min + 20 min i ugn

Recept: Mjölkchoklad-kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält chokladen med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grovhacka mjölkchokladen och strö den över smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylskåpet minst 2 timmar, gärna över natten.
  5. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en liten plastpåse. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i en kastrull med varmt vatten. Klipp ett litet hål i påsen och ringla chokladen över kakan.

 

Servera kakan med glass.

Recept från