Lite salt i kladdkakan ger en spännande och god brytning. Kakan är garnerad med ringlad choklad. Vill du göra det riktigt enkelt för dig går det utmärkt med Fazers minutblock som kan smältas i påsen direkt i mikrovågsugnen och sedan spritsas på kakan.

För 10 bitar

Ingredienser

100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 ägg
1,5 dl råsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Fyllning

100 g mjölkchoklad

Garnering

50 g mörk choklad

tillbehör

1 pkt vaniljglass

20 min + 20 min i ugn

Recept: Mjölkchoklad-kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält chokladen med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.
  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grovhacka mjölkchokladen och strö den över smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylskåpet minst 2 timmar, gärna över natten.
  5. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en liten plastpåse. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i en kastrull med varmt vatten. Klipp ett litet hål i påsen och ringla chokladen över kakan.

 

Servera kakan med glass.