Mjölkchokladkladdkaka

Lite salt i kladdkakan ger en spännande och god brytning. Kakan är garnerad med ringlad choklad. Vill du göra det riktigt enkelt för dig går det utmärkt med Fazers minutblock som kan smältas i påsen direkt i mikrovågsugnen och sedan spritsas på kakan.
Allt om Mat
Recept: Mjölkchoklad-kladdkaka
Recept: Mjölkchoklad-kladdkaka Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl rårössocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt

Fyllning

  • 100 g mjölkchoklad

Garnering

  • 50 g mörk choklad - mörk

tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Smält chokladen med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.

  3. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grovhacka mjölkchokladen och strö den över smeten i formen.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylskåpet minst 2 timmar, gärna över natten.

  5. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dem i en liten plastpåse. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i en kastrull med varmt vatten. Klipp ett litet hål i påsen och ringla chokladen över kakan.

  6. Servera kakan med glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!