25 minuter + 30 minuter i kyl + 4 timmar i frys + 20 minuter i rumstemperatur
Mjölkchokladcheesecake – gör så här:
- Smält smöret. Smula sönder digestivekexen och blanda dem med smöret. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med ett bakplåtspapper i botten. Låt stå i kylen ca 30 min.
- Fyllning: Smält 200 g mjölkchokladen i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner färskost och vaniljsocker. Låt svalna.
- Hacka 100 g choklad. Vispa grädden fluffig. Blanda chokladkrämen med den hackade chokladen med grädden.
- Bred ut fyllningen på smulbottnen. Låt kakan stå i frysen 4–5 timmar. Ta fram den ca 20 min före servering. Garnera med hyvlad choklad och vinbär.
Recept Linda Andersson, Hembakat