4.14.14.14.14.1

Mjölkchokladcheesecake är en krämig och god cheesecake med mjölkchoklad på smulig botten.

För 12 bitar:

Ingredienser

100 g smör
20 digestivekex

Fyllning:

200 + 100 g mjölkchoklad
200 g färskost, naturell
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Garnering:

50 g mjölkchoklad
röda vinbär

25 minuter + 30 minuter i kyl + 4 timmar i frys + 20 minuter i rumstemperatur

Mjölkchokladcheesecake – gör så här:

  1.  Smält smöret. Smula sönder digestivekexen och blanda dem med smöret. Tryck ut degen i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med ett bakplåtspapper i botten. Låt  stå i kylen ca 30 min.
  2. Fyllning: Smält 200 g mjölkchokladen i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner färskost och vaniljsocker. Låt svalna.
  3. Hacka 100 g choklad. Vispa grädden fluffig. Blanda chokladkrämen med den hackade chokladen med grädden.
  4. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Låt kakan stå i frysen 4–5 timmar. Ta fram den ca 20 min före servering. Garnera med hyvlad choklad och vinbär.

Recept Linda Andersson, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Pajer