Mjölkchoklad- och lakritssås  

Mjölkchoklad- och lakritssås serveras med glass. Smaka av pulvret eller granulatet för att veta om salt ska tillsättas. Lakritsgranulat är sötat och ibland saltat och har större korn och en krispig konsistens.  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 msk strösocker
  • 1,5 msk kakao
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 tsk lakritspulver - eller lakritsgranulat
  • 0,5 krm salt - ev

Tillbehör

  • vaniljglass
  • 2 dl hallon

Gör så här

  1. Blanda socker och kakao med grädden i en kastrull. Tillsätt mjölken och koka upp. Sänk värmen och sjud under omrörning 2–3 min.

  2. Smaka av med lakrits och eventuellt salt, spara lite lakrits till garnering. Låt svalna. Servera med glass och hallon och strö över lakritsgranulat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!