Mjölkchoklad- och kaffeglass med syltade kumquater

Syrliga kumquater passar bra till den söta och krämiga chokladglassen.
Allt om Mat

Syltade kumquater

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 15 kumquats

Mjölkchoklad- och kaffeglass

  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl mjölk - (3 %)
  • 4 dl vispgrädde
  • 7 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl kaffe - starkt

Garnering

  • hasslenötscrunch - (Start premiummüsli)

Gör så här

  1. Syltade kumquater: Koka upp socker och vatten. Skär bort ändarna på kumquaterna. Skiva frukten tunt och lägg i sockerlagen. Koka 8–10 min utan lock. Låt svalna.

  2. Glass: Hacka chokladen och lägg den i en bunke.

  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp mjölk och grädde med vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull.

  4. Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ner den varma gräddblandningen. Häll tillbaka allt i kastrullen.

  5. Sjud blandningen under kraftig vispning till 85° eller tills den börjar tjockna. Den får inte koka.

  6. Sila och häll smeten över chokladen. Tillsätt kaffet och rör tills chokladen smält. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten.

  7. Kör glassmeten i glassmaskin. Ställ in glassen i frysen 1–2 timmar.

  8. Servera glassen med kumquater och hasselnötscrunch.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!