Mjölkchoklad-kladdkaka med pepprig ganache och hallon

Mjölkchoklad-kladdkaka med pepprig ganache och hallon passar bra som dessert. Den milda söta mjölkchokladen får mer vuxensmak av mörk choklad-ganache med smak av svartpeppar. Både kakan och ganachen kan göras dagen före servering.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl rårössocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt

Ganache

  • 150 g choklad - mörk
  • 1,75 dl vispgrädde
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • hallon
  • gröna små blad - t ex körvel eller mynta

Tillbehör

  • vaniljglass - eller vispad vaniljgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält choklad och smör tillsammans. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner chokladblandningen, mjölet blandat med bakpulver och flingsalt. Häll smeten i en fyrkantig form, 23 x 23 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den i kylen ca 3 timmar.

  2. Ganache: Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt peppar. Täck ganachen med plastfolie och ställ den i kylen ca 3 timmar.

  3. Skär kakan i avlånga bitar. Lägg dem på tallrikar. Lägg ganachen i en spritspåse med spetsig tyll. Spritsa små klickar ganache på kakbitarna och garnera med hallon och gröna blad. Servera med glass eller grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!