4.54.54.54.54.5

Mjölkchoklad-kladdkaka med pepprig ganache och hallon passar bra som dessert. Den milda söta mjölkchokladen får mer vuxensmak av mörk choklad-ganache med smak av svartpeppar. Både kakan och ganachen kan göras dagen före servering.

För 10 personer:

Ingredienser

100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 ägg
1,5 dl rårörsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt

Ganache:

150 g choklad, mörk
1,75 dl vispgrädde
2 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

hallon
gröna små blad, t ex körvel eller mynta

Tillbehör:

vaniljglass, eller vispad vaniljgrädde

20 minuter + 15 minuter i ugn + 3 timmar i kyl

Mjölkchoklad-kladdkaka med pepprig ganache och hallon – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält choklad och smör tillsammans. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner chokladblandningen, mjölet blandat med bakpulver och flingsalt. Häll smeten i en fyrkantig form, 23 x 23 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna och ställ den i kylen ca 3 timmar.
  2. Ganache: Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt peppar. Täck ganachen med plastfolie och ställ den i kylen ca 3 timmar.
  3. Skär kakan i avlånga bitar. Lägg dem på tallrikar. Lägg ganachen i en spritspåse med spetsig tyll. Spritsa små klickar ganache på kakbitarna och garnera med hallon och gröna blad. Servera med glass eller grädde.
Fler recept med: Okategoriserade