00000

En vegorätt med tugg och bra sälta som gör den riktigt mättande.

För 4 personer

Ingredienser

1 kilo delikatesspotatis
4 msk olivolja
1,5 msk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald
5 kvistar rosmarin
4 portobellosvampar, små, eller 8 stora
2 halloumiostar, (à 200g)

Parmesankräm

250 g ricottaost
1 msk olivolja
1 dl parmesanost, finriven
2 krm svartpeppar, nymald
2 krm salt

Tillbehör

1 påse rucola, (70 g)
1 ask inlagd tomat, (pomamore basilika parmesan, 300 g, Ridderhielms)

ca 1 timme

Mixed vegogrill med parmesankräm – gör så här:

 

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisarna på en plåt. Ringla över 2 msk olivolja. Strö på 1/2 msk flingsalt, peppar och 1 rosmarinkvist. Blanda allt och stek potatisen mitt i ugnen ca 45 min, tills potatisen är mjuk.
  2. Parmesankräm: Blanda alla ingredienser till parmesankrämen. Lägg gärna över i en spritspåse.
  3. Ta bort stjälken på portabellon, ringla över 2 msk olivolja och strö på 1 msk flingsalt.
  4. Skär halloumin på hälften där den är vikt. Grilla portabellon tills den blir kompakt och ”svampig”, lägg den med hattsidan nedåt och lägg i rosmarinkvistar, den ger svampen god smak. Lägg på halloumin, låt den bli varm och få grillränder.
  5. Blanda potatis, rucola och inlagda tomater och lägg upp på tallrik. Spritsa en stor klick parmesankräm på tallrikarna och lägg upp halloumi och portabello.