ca 1 timme
Mixed vegogrill med parmesankräm – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisarna på en plåt. Ringla över 2 msk olivolja. Strö på 1/2 msk flingsalt, peppar och 1 rosmarinkvist. Blanda allt och stek potatisen mitt i ugnen ca 45 min, tills potatisen är mjuk.
- Parmesankräm: Blanda alla ingredienser till parmesankrämen. Lägg gärna över i en spritspåse.
- Ta bort stjälken på portabellon, ringla över 2 msk olivolja och strö på 1 msk flingsalt.
- Skär halloumin på hälften där den är vikt. Grilla portabellon tills den blir kompakt och ”svampig”, lägg den med hattsidan nedåt och lägg i rosmarinkvistar, den ger svampen god smak. Lägg på halloumin, låt den bli varm och få grillränder.
- Blanda potatis, rucola och inlagda tomater och lägg upp på tallrik. Spritsa en stor klick parmesankräm på tallrikarna och lägg upp halloumi och portabello.