00000

I frysdisken finns mycket praktiskt förberett, bland annat förvälld, tärnad potatis. Lägg potatisen i kokande hönsbuljong, mixa och smaksätt med kryddad crème fraiche.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g fryst potatis tärnad (1/2 förpackning à 600 g)
7,5 dl hönsbuljong (tärning)
2 dl crème fraiche paprika & chili
1 tsk salt
0,5 dl dill hackad

Tortillarullar

4 små tortillas 15 cm i diameter
6 msk bredbart laxpålägg (Abba, eller makrill eller tonfisk)
3,5 dl riven ost 1 1/2 dl + 2 msk

Mixad potatissoppa med tortillarulle

1. Låt buljongen koka upp i en kastrull. Tillsätt potatisen och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Mixa soppan slät tillsammans med crème fraiche.
2. Låt soppan bli varm igen av med salt och blanda slutligen ner dillen.
3. Sätt ugnen på 250°. Bred laxpålägget på tortillan, strö över 3/4 av den rivna osten – rulla ihop till rullar som läggs på plåt.
Strö över resterande riven ost och gratinera i ugnen ca 5 minuter.
Servera soppan tillsammans med tortillarullarna.