44444

Misopastan ger den här klassiska rätten på stuvad spetskål en spännande sötsalt smakbrytning. Gott till stekt korv eller sidfläsk.

För 4 personer:

Ingredienser

750 g spetskål
2 msk smör
2 msk misopasta, ljus
1,5 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

10 minuter + 30 minuter kokning

Misostuvad spetskål – gör så här:

  1. Strimla kålen. Smält smöret i en gryta. Vispa ner misopastan. Fräs kålen i grytan ca 5 min.
  2. Tillsätt mjölk och grädde och koka på låg värme utan lock ca 30 min. Krydda med salt och peppar.

    ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Fler recept med: Grönsaker