Misosoppa

Japan är fullt av olika sorters miso: stark, mild, söt eller salt. Man får prova sig fram, men den här soppan föredrar Yukiko. Misosoppans ingredienser förkokas inte, vilket gör soppan mycket näringsrik.

Misosoppa – gör så här:

1. Miso: Lägg sjögräset i lite vatten. När den återtagit sin naturliga form, häll av vattnet. Skär purjolöken i tunna, tunna ringar. Skär tofubiten i små fyrkanter
2. Koka upp dashibuljongen på medelvärme.
3. Dra av kastrullen från plattan, rör ner misopastan. Lägg i tofu, purjolök och sjögräs.
4. Ställ tillbaka kastrullen på medelvärme och låt sjuda. Dra av när soppan nått kokpunkten. Miso ska aldrig koka – då förändras smakerna. Häll upp i skålar och servera.

 

Pulver till dashibuljong finns i japanska affärer

Pulver till dashibuljong kan köpas i japanska affärer. Den är utmärkt och inte så komplicerad att göra som om man skulle göra riktig dashibuljong.

Recept från