Misosoppa med stekt tofu

Recept på misosoppa med stekt tofu. Värmande med nyttigheter av ingefära och morot. Soppan går extra snabbt om du använder tunna vete- eller glasnudlar.

Ingredienser

  • 100 g nudlar
  • 200 g tofu - fast
  • 1 morot
  • 1 bit ingefära - (ca 5 cm)
  • 6 dl vatten
  • 0,5 grönsaksbuljongstärning
  • 2 msk misopasta - -3, gärna ljus
  • 70 g babyspenat
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär tofun i tärningar, stek den lätt krispig i 2 msk olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  3. Skala och finstrimla morot och ingefära.

  4. Blanda 6 dl vatten, grönsaksbuljong, miso och ingefära. Koka upp. Lägg i nudlar, morot och spenat. Toppa med tofu vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!