4.34.34.34.34.3

Misosoppa extra allt är en snabblagad soppa med fullkornsnudlar och grönsaker som kan varieras efter säsong.

För 4 personer:

Ingredienser

250 g fullkornsnudlar
1 liter vatten
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 dl miso, röd
1 ark noriblad, eller 1 msk sjögräschips (Risbergs)
300 g mangold, eller pak soi
300 g rödkål
150 g sockerärter
200 g tofu, mjuk
4 skogschampinjoner
100 g enokisvamp
1 salladslök
1 msk sesamfrön, rostade

15 minuter

Misosoppa extra allt – gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning. Vispa ner mison. Skär noribladet i strimlor. Halvera pak soi och strimla kålen. Lägg ner noriblad, pak soi, rödkål och sockerärter i buljongen. Lägg på lock och sjud ca 1 minut.
  3. Skär tofun i bitar. Ansa och skär champinjoner och salladslök i skivor. Fördela nudlarna i soppskålar. Lägg i tofu och svamp. Häll på soppan. Garnera med salladslök och sesamfrön.