3.83.83.83.83.8

Varm nudelsoppa är perfekt så här års. Denna passar även veganer och vegetarianer.

För 4 personer:

Ingredienser

1 grönsaksbuljongtärning
4 msk misopasta, ljus + 1 msk 
4 msk soja, ljus + 1/2 msk
250 g svamp, gärna shiitake
250 g tofu, fast
3 msk majsstärkelse, Maizena
250 g ramennudlar, eller udon-
250 g pak choi
vitvinsvinäger, rapsolja

25 minuter

Misoramen med tofu – gör så här:

  1. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Tillsätt buljongtärning, 4 msk miso, 4 msk soja, svamp  och 1 tsk vinäger. Sjud ca 5 min.
  2. Tärna tofun. Blanda den med 1 msk miso,  1/2 msk soja och 1 tsk vinäger och låt marinera ca 10 min.
  3. Torka av tofun lätt och vänd den i majsstärkelsen. Skaka av och stek i 1/2 dl olja runt om på hög värme till fin färg.
  4. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skär pak choien i mindre bitar och lägg ner i den heta buljongen.
  5. Fördela nudlarna i fyra portionsskålar. Häll över buljongen med svamp och pak choi. Toppa med tofun.