4.84.84.84.84.8

Misomarinerad kyckling blir extra smakrik, saftig och mör med mörk miso. Välj gärna kyckling med skinn. Med rostade sesamfrön blir det mycket smak och arom.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklingklubbor, benfria, med skinn s k kyckling-steak
1 msk rapsolja

Marinad:

3 msk miso hatcho, röd eller råmiso
1 msk risvinäger, eller vitvinsvinäger
1 msk soja, japansk
1 msk rapsolja
1 msk sesamfrön

20 minuter + tid för marinering

Misomarinerad kyckling – gör så här:

  1. Marinad: Blanda miso, vinäger, soja och olja. Lägg kycklingbitarna i en påse och häll på marinaden. Massera kycklingen lätt och marinera den ca 3 timmar eller gärna till nästa dag i kylen. Rosta sesamfröna i torr stekpanna på medelvärme.
  2. Torka av överflödig marinad. Stek kycklingen med skinnsidan ner i oja i en stekpanna. Vänd när den fått fin färg och sänk temperaturen. Passa noga, marinaden gör att den lätt bränns vid. Stek kycklingen ca 10 min, tills den är genomstekt. Strö över sesamfrön.