00000

Miso är en sojabönspasta som används till den traditionella japanska misosoppan. Här har i stället lax fått lite japansk smak. Till det ett enkelt mos med lite rostad sesamolja. De flesta mataffärer har en asiatisk avdelning där både sesamolja och miso finns. Misopasta finns i asiatiska specialbutiker.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g skinn- och benfri lax, portionsbitar

Marinad

1 msk misopasta
1 msk japansk soja
1 msk farinsocker
1 msk vatten

Potatismos

350 g potatis av mjölig sort eller bakpotatis
0,5 dl lättmjölk
1 tsk sesamolja
1 tsk salt

Tillbehör

50 g blandad sallad
10 g rädisor, skivade

1. Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Lägg laxen i en liten ugnsform och häll på marinaden, pensla den runt om.
Låt marinera ca 15 min eller medan potatisen kokar.
Sätt ugnen på 225°.
2. Potatismos: Skala och skär potatis i bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt mjölk, sesamolja och salt.
Mosa potatisen lite slarvigt med potatisstöt.
3. Pensla laxbitarna igen med marinaden och sätt in ugnsformen mitt i ugnen ca 8 min. Servera med sallad.

Fler recept med: Fisk, Övrigt, Sås och marinad