4.34.34.34.34.3

Misobräserad fänkål med friterad lök och pepparrot är mjukt och frasigt på samma gång. Fänkålen och quinoan kan göras dagen före servering.

För 6 pers:

Ingredienser

1 fänkålsstånd, (250 g)
1 liter vatten
3 msk misopasta, vit
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 gul lök
1 msk vetemjöl
1 msk quinoa
2 msk rapsolja, + 5 dl
0,5 dl pepparrot, riven

50 minuter + 30 minuter för löken att stå

Misobräserad fänkål med friterad lök och pepparrot – gör så här:

  1. Skala och skiva löken tunt. Lägg den i kallt vatten ca 1 timme.
  2. Ansa fänkålen och ta tillvara dillen. Lägg fänkålen i en kastrull. Häll över vattnet och tillsätt misopasta, vinäger och salt. Koka under lock tills fänkålen är helt mjuk igenom, ca 40 min. Låt kallna i spadet.
  3. Häll av vattnet från löken och torka den på hushållspapper. Blanda den noga med mjölet och låt stå ca 30 min.
  4. Spola quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Låt quinoan rinna av . Stek den krispig i 1 msk olja.
  5. Hetta upp 5 dl olja till 160°. Fritera löken krispig i oljan. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  6. Skär fänkålen i klyftor. Toppa med friterad lök och riven pepparrot. Avsluta med krispig quinoa och dillen från fänkålen.
Fler recept med: Smårätter, Veganskt