Minttryfflar

Minidessert för alla chokladälskare. Ljuvligt god till kaffe.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad - mörk (70 %) + 50 g mörk choklad
  • 50 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 5 - 6 droppar mintolja

Garnering

  • 0,5 dl florsocker

Gör så här

  1. Hacka 200 g mörk choklad och 50 g mjölkchoklad och lägg i en bunke. Koka upp grädde och honung. Häll den varma blandningen över den hackade chokladen och rör till en jämn smet. Tillsätt mintolja.

  2. Ställ tryffelsmeten i kylen ca 2 timmar så att chokladen stelnar.

  3. Ta ut runda kulor ur tryffelsmeten med ett kuljärn eller ta upp bitar med en liten sked och forma till runda kulor.

  4. Smält 50 g mörk choklad och lägg en klick i handflatan. Rulla hastigt en kula i taget i chokladen och sedan i florsocker, så att det bildas ett tunt skal runt om tryffeln.

  5. Förvara i en tät burk med lock i kylen.

  6. *Mintolja finns på apoteket.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!