Mintkyssar – enkelt recept

Recept på riktigt goda och friska mintkyssar till jul.
Allt om Mat
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 dl florsocker
  • 1 dl vatten
  • 0,25 tsk ättiksprit - (12 %)
  • 5 - 7 droppar pepparmyntsolja

Garnering

  • 100 g choklad - mörk (70%)

Gör så här

  1. Blanda vatten, florsocker och ättika i en kastrull och koka upp.

  2. Pensla kanterna på insidan av kastrullen så att sockerkristallerna inte fastnar. Koka sedan under lock på medelvärme ca 5 min. Sockerlagen ska kokas till mjukt kulprov (termometern visar 118°).

  3. Låt sockerlagen svalna under lock ca 10 min. Tillsätt pepparmyntsoljan.

  4. Arbeta massan slät, smidig och ganska fast med en gaffel.

  5. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten och rör massan seg och tjockflytande.

  6. Spritsa eller klicka ut femkronors stora klickar av massan på en bakpappersklädd plåt. Låt svalna och stelna.

  7. Smält chokladen och spritsa en klick mitt i varje mintkyss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!