55555

Detta är ett enkelt recept på mintkarameller. Om du inte orkar doppa hela mintplattan i choklad kan du bara klicka en liten chokladprick på så har du mintkyssar! Satsen är ganska liten, men det är bara att dubblera den när du blivit van.

För 25 karameller:

Ingredienser

0,5 msk smör
2,5 dl florsocker
1 msk mjölk
10 pepparmintarom, droppar

Till doppning:

100 g choklad, mörk

Garnering:

vit choklad, ev
silverkulor, ev

30 minuter + tid att stelna

Mintkarameller – gör så här:

  1. Smält smöret i mikron i en mikrosäker bunke. Rör ner florsocker, mjölk och pepparmintarom och blanda ihop till en tjock smet.
  2. Mikra smeten på full effekt ca 10 sekunder och rör sedan om. Mikra ytterligare ca 15 sekunder tills smeten blivit lös och smidig. Har du ingen mikro kan du värma smeten över vattenbad. Klicka ut smeten till små rundlar på bakplåtspapper. Om smeten i bunken börjar svalna och stelna är det bara att mikra den några sekunder tills den blir smidig och lättarbetad igen. Låt mintgodisarna stelna ca 30 min i rumstemperatur.
  3. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Doppa mintbitarna i chokladen och lägg tillbaka dem på bakplåtspapperet. Garnera eventuellt med silverkulor innan chokladen stelnar. Låt stelna i kylen och ringla eventuellt över lite smält vit choklad. Förvara kallt.
Fler recept med: Godis, Julgodis