Mintchokladtårta med After Eight

Mint har en speciell förmåga att lyfta och lätta upp mörk choklad. I den bästa av världar möts de trogna smakkompisarna, som här, i en saftig och lite seg tårta. Mintchokladtårtan med After Eight blir godare för varje dag den står i kylen.
Allt om Mat
Chokladtårta 
med mild mintsmak
Chokladtårta med mild mintsmak Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 100 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 100 g After Eight
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

GLASYR

  • 50 g smör
  • 100 g After Eight
  • 3 - 4 droppar pepparmintsolja
  • 0,5 dl vispgrädde

GARNERING

  • mynta - färsk
  • 18 plattor After Eight

TILLBEHÖR

  • vaniljglass - eller vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smör, choklad och After Eight i en kastrull och låt svalna.

  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner chokladsmöret. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.

  3. Klä bottnen på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen. Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen.

  4. Smält smör, grädde och After Eight till glasyren. Smaksätt med pepparmintsolja.

  5. Häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen 2-3 timmar. Lossa kakan från formen med hjälp av en kniv och garnera med After Eight runt kanten och mynta. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!