Mintchokladbollar

Recept på mintchokladbollar med god mix av mint och mörk och vit choklad. Krossade polkagrisar ger knaprighet.
Chokladbollar med mintsmak
Chokladbollar med mintsmak Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 4 dl havregryn
  • 10 droppar pepparmyntsolja - (ca 1 krm)

Garnering

  • 150 g vit choklad
  • 20 polkagrisar
  • 1,5 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt kakao, havregryn och pepparmyntsolja. Blanda till en fast smet.

  2. Rulla smeten till 12 bollar. Ställ dem i kylen. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Stöt polka­grisarna i mortel och blanda dem med kokos.

  3. Doppa och rulla bollarna i choklad. Chokladen ska täcka, men det ska inte vara ett för tjockt lager. Använd händerna eller en sked. Rulla dem i polkagrisströsslet. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kylen ca 30 min. Förvara kallt och lufttätt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!