00000

Recept på mintägg. Var snabb när du tillsätter ­pepparmyntsoljan så att inte smeten hinner stelna. Till ­mint-äggen behöver du en termometer!

För 30 ägg, ca

Ingredienser

1 dl vatten
3 dl florsocker
1 msk glykossirap
5 droppar pepparmyntsolja
200 g vit choklad
30 Nonstop chokladgodis gula

Ca 1 timme

Mintägg – gör så här:

  1. Blanda vatten, socker och glykossirap i en kastrull. Låt koka till 121°.
  2. Tillsätt pepparmyntsoljan och rör om tills smeten blir grumlig. Vänta inte för länge, då blir ­sme-ten för tjock och stelnar.
  3. Klicka upp smeten i små runda klickar, ca 2 cm i diameter, på ­plåtar med bakplåtspapper. Låt stelna.
  4. Hacka chokladen och smält den i en bunke över vattenbad. Doppa mintknapparna i chokladen och lägg på plåten med bakplåtspapper. Toppa med en Nonstop. Låt stelna i kyl. Förvara kallt.
Fler recept med: Godis, Övrigt, Påsk