15 minuter + 3 + 8 timmar i kyl
Snabbkimchi – gör så här:
- Skär salladsbladen i 2 cm -breda bitar. Skala gurka och morot. Halvera gurkan på längden, gröp ur kärnhuset och skiva gurkan.
- Skär moroten i 3–4 bitar. Skär små trekanter runt hela morotsbiten. Skiva dem.
- Blanda kål, gurka, morot och salt. Täck med plastfolie och ställ i kylen ca 3 timmar för att grönsakerna ska bli krispiga.
- Skölj grönsakerna i ett durkslag. Krama ur dem ordentligt med händerna. Lägg grönsaker och limeblad i en väl renjord burk med lock.
- Marinad: Skala vitlök och ingefära. Lägg vitlök, ingefära, chili, socker, fisksås och vinäger i en mixer och mixa slätt. Blanda marinaden med grönsakerna och sätt locket på burken.
- Låt kimchin stå i kylen ca 8 timmar. Ju längre tid desto smakrikare blir den. Håller ca 2 veckor i kylen.
Recept av: Minna Tran