Kycklingen kan tillagas dagen före. Om wrapsen ska ligga en stund kan salladen bli mjuk, så packa sås, kyckling, tortillabröd och sallad i separata burkar.

För 12 person(er)

Ingredienser

5 kycklingfiléer
12 vetetortillas små
1 pkt ärtskott eller bladpersilja

Marinad

1 msk ingefära riven färsk
1 vitlöksklyfta pressad
1 msk sesamolja
0,5 msk sesamfrön svarta eller ljusa
1 msk japansk soja
1 krm vitpeppar nymald
1,5 tsk salt

Fyllning

1 romansallad ett huvud
1 röd paprika
0,5 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 msk sweet chilisås

1.Marinad: Skär kycklingen i ca 1/2 cm stora bitar. Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Lägg ner kycklingen och låt den marinera minst 30 min.
2. Fyllning: Sätt ugnen på 200°. Ta upp kycklingbitarna och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen ca 10 min. Detta går bra att göra dagen innan.
3. Strimla salladen. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Blanda majonnäs, creme fraiche och sweet chilisås.
4. Servering: Lägg ut tortillabröden på bänken och fördela sallad, paprika, kyckling och majonnäsblandningen på bröden. Vik ihop wrapsen och lägg dem i smörpapper. Garnera med några ärtskott eller persilja.