Minitacos med citronrostade grönsaker och srirachamajonnäs

Recept på minitacos med citronrostade grönsaker och srirachamajonnäs. Små friterade tortillabröd fylls med u­gnsrostade grönsaker.

Ingredienser

  • 3 tortillabröd - stora
  • 3 dl solrosolja - -4

Citronrostade grönsaker

  • 2 morötter - små
  • 200 g broccoli
  • 200 g blomkål
  • 100 g zucchini - gul eller grön
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 kruka koriander

Srirachamajonnäs

  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk srirachasås

Garnering

  • 0,5 kruka koriander

Gör så här

  1. Citronrostade grönsaker: Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna. Ansa grönsakerna. Skär allt i små bitar. Skölj citronen noga i ljummet  vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  2. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och blanda med olja, citronskal och -saft, chiliflakes och salt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Grovhacka koriandern och blanda med grönsakerna.

  3. Stansa ut 10–12 små rundlar, ca 4 cm i diameter, ur varje tortillabröd. Hetta upp oljan i en hög kastrull till 180°. Fritera bröden i oljan tills de är gyllenbruna och krispiga på båda sidor, ca 2 min. Ta upp bröden med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  4. Srirachamajonnäs: Blanda majonnäs och srirachachilisås till en slät sås.

  5. Fördela ca 2 msk av grönsakerna på tortillabröden. Lägg en klick srirachamajonnäs på varje och garnera med koriander.

Recept av Jennie Benjaminsson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!